Mat
Fylld ugnssekt kyckling
Tillagningstid: 15 min.
Tid i ugnen: 1 timme, 45 minuter vid 200 grader.
Vilotid: 15 minuter.
Ingredienser: till 8 personer.
- 200 g pepparkakor eller 120-150 g ingefärakakor, t.ex LU Bastonge.
- 350 g kokta kastanjer (1 burk) eller 150 g valnötter.
- 200 g köttfärs, mer om du väljer valnötter.
- 2 små kycklingar (ca 1,6 kg stycket) eller en stor på 2,5-3 kg.
- 3 msk konjak.
- 50 g smör.
- Salt och peppar.
- Cocktailpinnar.
Gör så här:
1. Förvärm ugnen till 200 grader med varmluft.
2. Skär kakorna i små tärningar med U-serien Sågtandad Universalkniv.
3. Hacka ca 250 g kastanjer i ExtraChef.
4. Blanda kakorna, i Junior Vispskål 3 l, med de hackade kastanjerna, köttfärsen, salt och peppar.
5. Fyll kycklingarna med kakblandningen och använd cocktailpinnar (eller tandpetare) för att försluta öppningen.
6. Placera kyckligarna i UltraPro Rund 5 l och häll över konjaken. Fördela små klickar smör ovanpå. Krydda med salt, peppar och lägg resten av kastanjerna (100 g) runt kycklingarna.
7. Täck med lock och tillaga i 1,5 timme. Ta bort locket och tillaga i ytterligare 15 minuter.
8. Ta ut kycklingarna ur ugnen och låt stå i 15 minuter utan lock.
The ångad torsk och primörer
Tillagningstid: 15 min.
Tid i mikrovågsugnen: 12 min, 9000 watt.
Vilotid: 5 min.
Ingredienser: till 6 personer.
- 3 morötter (ca 300 g).
- 12 vårlökar (ca 400 g).
- 12 g rökigt svart te (eller Earl Grey).
- 1 tsk havssalt.
- 600 g tjock färsk torksfile (eller annan vit fisk).
- 1 knippe räddisor.
- Peppar.
- Olivolja (till servering).
Gör så här:
1. Häll 4 dl vatten och 10 g svart the i basen på Micro Urban Large.
2. Tvätta och skölj de späda morötterna och lökarna. Skär morötterna med Handy Spiralizer. Skär lökarna i hälften på längden och lägg dem i det djupa durkslaget.
3. Hacka 2 g av teet i Heerb Chopper. Ta bort knivinsatsen och tillsätt havssaltet. Skär fisken i sex bitar, gnugga in teblandningen och placera filebitarna i det låga durkslaget.
4. Placera båda durkslagen i basen på Micro Urban Large, sätt på locket och kör i mikrovågsugnen i 12 minuter, 900 watt. Låt vila i 5 minuter.
5. Skiva rädisorna på SpeedyMando.
6. Servera torsken med de ångkokade grönsakerna och skivade rädisorna. Krydda med peppar och häll över lite olivolja.
Gulasch
Tillagningstid: 15 min.
Tid i mikrovågsugnen: 30 min, 900 watt.
Vilotid: 15 min.
Ingredienser: till 4 personer.
- 600 g högrev, skuren i 5 cm bitar.
- 2 tsk dijonsenap.
- 2 msk vetemjöl.
- 2 msk paprikapulver.
- Salt och peppar.
- 2 vitlöksklyftor, krossade.
- 1 lök, hackad.
- 4 dl varm kycklingbuljong (fettsnål).
- 1 msk tomatpure.
Gör så här:
1. Placera köttet i MicroWave Fast Cooker. Skaka först med senap, sedan med mjöl och slutligen med paprikapulver, salt och peppar.
2. Tillsätt krossad vitlök och hackad lök och blanda väl.
3. Tillsätt den varma kycklingbuljongen och tomatpurén och blanda väl (se till att köttet är täckt av vätskan).
4. Lägg på lock och kör i mikrovågsugnen i 30 minuter, 900 watt.
5. Låt vila i 15 minuter under lock. Servera med potatis.
Sliders/minihamburgare
Tillagningstid: Ca 15 min.
Tid i ugnen: 15 min, 200 grader.
Ingredienser: till 8 personer.
- 450 g nöt-, kyckling- eller kalkonfärs.
- 1 tsk salt (+ 1/2 tsk peppar).
- Andra krydddor.
- 8 miniburgare.
Förslag på tillbehör:
Tomat.
Gurka.
Sallad.
Rödlök.
Cheddarost.
Inlagd gurka.
Senap, majonnäs och ketchup.
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda färsen med salt, peppar och de kryddor du föredrar i Junior vispskål 3 l.
3. Dela färsen i 8 delar och forma till minibiffar. Placera biffarna på UltraPro Grillfat och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
4. Om du föredrar ost: Använd Silikon Ugnshandske för att ta ut UltraPro Grillfat ur ugnen. Lägg en skiva ost på varje biff och ställ tillbaka in i ugnen i 2 minuter.
5. Fyll dina burgare med dina favorittillbehör och server med pommes frites.
Efterrätter
Underbar Cheescake
Tillagningstid: 15 min.
Tid i mikrovågsugn: 8 min.
Hög position (titta på punkt 3 för att veta vad det innebär)
Tid i frysen: 1 h.
Vilotid: 5 min.
Ingredienser: till 4-6 personer.
- 5 grahamkex.
- 2 msk socker.
- 1/8 tsk mald kanel.
- 3 msk smör, smält.
Till fyllning:
- 225 g färskost, rumstemperatur.
- 1.3 dl socker.
- 1/4 tsk vaniljextrakt.
- 1.25 dl vispgrädde.
- 1 nypa salt.
Till servering:
- Citronskivor och citroncoulis.
Valfri topping:
- Hackade nötter.
Gör så här:
1. Häll grahamkex, socker och kanel i ExtraChef med knivinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills kexen är smulade. Tillsätt smör och dra i snöret tills du får en jämn smet.
2. Placera MicroPro Ring i basen på MicroPro Grill och fyll ringen med grahambalandningen. Använd Grönsaksstöt och tryck ner smeten till ett jämnt lag.
3. Sätt locket i hög positionen och kör i mikrovågsugnen i 8 minuter, 600 watt. Låt skorpan svalna helt innan du tar bort ringen. När kakan har svalnat helt, flytta över den i FreezerSmart Låg 2.25 l tillsammans med MicroPro Ring och ställ åt sidan.
4. Gör fyllning: Häll alla ingredienser utom vispgrädden i en rengjord ExtraChef med vispinsats. Sätt på locket och dra i snöret tills innehållet fått en slät konsistens.
5. Häll vispgrädden i EZ Speedy, sätt på locket och vispa tills grädden får fasta toppar. Häll ner den vispade grädden i färskostblandningen i ExtraChef, och vänd försiktigt ner den med Degskrapa tills smeten är jämn.
6. Fördela färskostblandningen på kakbotten med hjälp av Degskrapan. Förslut och placera FreezerSmart Låg 2.25 l i frysen i 1 timme.
7. Låt kakan vila i 5 minuter i rumsteperatur innan du tar ut den ur formen. Använd Degskrapan för att ta ut din cheesecake ut MicroPro Ring.
8. Dekorera med citoncoulins och citronskivor.
Superenkla Fudge
Tillagningstid: 10 min.
Tid i mikrovågsugn: 1-2 min, 800 watt.
Tid i kylskåp: 1-2 h.
Ingredienser: till 30 personer.
- 500 g hackad halvsöt choklad.
- 100 g minimarshmallow.
- 360 g sötad kondenserad mjölk.
- 2 msk osaltat smör.
- 1 nypa salt.
- 1 tsk vaniljextrakt eller annan valfri smaksättare.
Valfri topping:
- Hackade nötter.
Gör så här:
1. Lägg hackad choklad, marshmellows, sötad kondenserad mjölk och salt i basen på MicroCook Rund 2.25 l. Täck och kör i mikrovågsugnen i 1-2 minuter, 800 watt. Rör runt med Liten Degskrapa och upprepa tills smeten är helt smält. Det gör inget om marshmellowsbitarna inte är helt smälta.
2. Häll fudgeblandningen i EZ Speedy och häll vaniljextrakt och valfri fyllning/topping. Sätt på locket och mixa på hastighet II tills du har en jämn och smidig massa.
3. Placera Silikon Bakform Rektangulär inuti FreezerSmart Låg 2.25 l.
4. Häll blandningen i Silikon Bakform Rektagulär och sprid ut jämnt med Degskrapan.
5. Ställ i kylen att stelna i ca 1-2 timmar.
6. Skär i ca 30 små bitar.