(ICAs) Lasange
Färsen:
2 Gula lökar.
2 Vitlökar.
500 g köttfärs, nötfärs eller någon annan typ av färs som du vill ha.
1 msk Olja.
4 msk Tomatpure.
1 tsk Timjan.
1 tsk Rosmarin.
500 g Krossade tomater.
1 Köttbuljong.
Salt och Peppar.
Blanda ihop detta och stek det.
Såsen:
6 msk Matfett.
6 msk Vetemjöl.
1 liter Mjölk.
Salt och peppar.
2 dl Riven pamesanost.
Blanda ihop detta och koka upp det.
Lasangen:
Med hjälp av 9 lasangeplattor ska du kunna göra lasangen. Så lägg ihop allting hur du själv vill. Sätt in i ugnen på det sättet som man ska göra för lasangeplattorna.
Halloumiburgare
Du behöver:
8 runda halloumiburgare.
Som man steker precis innan servering.
Inlagd lök:
2 Rödlökar.
1 dl Ättiksprit, 12%.
2 dl Socker.
3 dl Vatten.
Hacka rödlökarna och blanda ihop allting, koka upp (helst dagen innan) och låt den stå.
Hamburgardressing:
1 Vitlöksklyfta.
1 krm Salt.
1 krm Svartpeppar.
1 krm Tabasco.
1 msk Finhackad timjan.
6 Soltorkade tomater.
1 msk Dijonsenap.
3 dl Grekisk yoghurt
Blanda ihop innan ni steker burgarna.
Till servering:
2 Tomater.
2 Avokador.
1 Salladshuvud.
8 Hamburgarbröd.
(Mitt kök) Pizza
Ugnen:
225 grader, 10-12 minuter x 2.
Degen:
8 dl Vetemjöl.
5 tsk Bakpulver.
1 tsk Salt.
5 msk Olivolja.
3 dl Kallt vatten.
Börja med att blanda de torra ingredienserna, blandar sedan i dem andra ingredienserna. Baka ut degen till en tunn pizzadeg och stoppa in den i ugnen i 10-12 minuter. När du har tagit på tomatsåsen och annat pålägg sen kan ni sätta in den i 10-12 minuter till.
Tomatsås:
1 Finhackad gul lök.
2 skivande vitlökar.
1 Näve basilika blad.
400 g Tomatkross.
2-3 Hackade röda stora tomater.
1 msk Tomatpure.
1 tsk Balsamvinäger.
Salt och Peppar
1 msk Olivolja till stekning.
Blanda ihop allting och bredd över det på en pizzabotten.
Köttbullar
500 g Köttfärs eller annan färs.
1 Ägg eller 1 dl Ströbröd.
Grillkrydda, Salt och Pepparmix.
Blanda ihop allting med händerna, gör lagom stora köttbullar och stek tills de är färdiga. Sen kan det vara gott med lite pasta, spaggeti eller potatis till.