Som man brukar säga "allt under ett och samma tak"

Presenteras av Emma Löfving

(ICAs) Lasange

Färsen:

2 Gula lökar.

2 Vitlökar.

500 g köttfärs, nötfärs eller någon annan typ av färs som du vill ha.

1 msk Olja.

4 msk Tomatpure.

1 tsk Timjan.

1 tsk Rosmarin.

500 g Krossade tomater.

1 Köttbuljong.

Salt och Peppar.

Blanda ihop detta och stek det.

Såsen:

6 msk Matfett.

6 msk Vetemjöl.

1 liter Mjölk.

Salt och peppar.

2 dl Riven pamesanost.

Blanda ihop detta och koka upp det.

Lasangen:

Med hjälp av 9 lasangeplattor ska du kunna göra lasangen. Så lägg ihop allting hur du själv vill. Sätt in i ugnen på det sättet som man ska göra för lasangeplattorna.

Halloumiburgare

Du behöver:

8 runda halloumiburgare.

Som man steker precis innan servering.

Inlagd lök:

2 Rödlökar.

1 dl Ättiksprit, 12%.

2 dl Socker.

3 dl Vatten.

Hacka rödlökarna och blanda ihop allting, koka upp (helst dagen innan) och låt den stå.

Hamburgardressing:

1 Vitlöksklyfta.

1 krm Salt.

1 krm Svartpeppar.

1 krm Tabasco.

1 msk Finhackad timjan.

6 Soltorkade tomater.

1 msk Dijonsenap.

3 dl Grekisk yoghurt

Blanda ihop innan ni steker burgarna.

Till servering:

2 Tomater.

2 Avokador.

1 Salladshuvud.

8 Hamburgarbröd.

(Mitt kök) Pizza

Ugnen:

225 grader, 10-12 minuter x 2.

Degen:

8 dl Vetemjöl.

5 tsk Bakpulver.

1 tsk Salt.

5 msk Olivolja.

3 dl Kallt vatten.

Börja med att blanda de torra ingredienserna, blandar sedan i dem andra ingredienserna. Baka ut degen till en tunn pizzadeg och stoppa in den i ugnen i 10-12 minuter. När du har tagit på tomatsåsen och annat pålägg sen kan ni sätta in den i 10-12 minuter till.

Tomatsås:

1 Finhackad gul lök.

2 skivande vitlökar.

1 Näve basilika blad.

400 g Tomatkross.

2-3 Hackade röda stora tomater.

1 msk Tomatpure.

1 tsk Balsamvinäger.

Salt och Peppar

1 msk Olivolja till stekning.

Blanda ihop allting och bredd över det på en pizzabotten.

Köttbullar

500 g Köttfärs eller annan färs.

1 Ägg eller 1 dl Ströbröd.

Grillkrydda, Salt och Pepparmix.

Blanda ihop allting med händerna, gör lagom stora köttbullar och stek tills de är färdiga. Sen kan det vara gott med lite pasta, spaggeti eller potatis till.