Som man brukar säga "allt under ett och samma tak"

Presenteras av Emma Löfving

Under denna delen kommer jag att lägga upp lite träningsupplägg som man kan göra ihop med en annan (detta är nog att föredra för det mesta kommer nog att vara för två personer).

Uppvärmning

Kom ihåg att uppvärmning är det viktigaste du kan göra när du ska träna så kom ihåg att uppvärmning kan vara att vara ute och gå, jogga, korshopp, bara att springa på stället osv.

Uppvärmning är till för att musklerna ska bli varma så om du inte är villig att värma upp kan du sträcka dig lättare, ha svårt att riktigt komma igång och rörligheten kan upplevas som sämre som några exempel.

Förrebygga: Skador.

Nedvarvning

Det är minst lika viktigt att varva ner efter en träning som det är att värma upp men det är överrasande många fler som ha ett jättebra fokus på uppvärmning men inte lika bra på nedvarvning.

Nedvarvning är viktigt för att musklerna ska veta om att det är nu de inte behöver arbeta lika hårt, så för att varva ner kan man tänka på att göra rörelser som går från högre hastigheter till mindre hastigheter.

Några exempel på nedvarvning kan vara att jogga i normalfart för att sen sänka farten allt eftersom och sluta med att gå.

Förrebygga: yrsel, huvudvärk och späningar.

Övningar

Den bästa träningen är den som blir av men se bara till att allting görs ordentligt så ni inte får skador, späningar i kroppen osv.Om man inte har en bra träningsdag så är det bättre att göra det en kortare träning och göra färre övningar, kortare tid eller något annat som gör träningen lite lättare.

Hur du tränar är upp till dig men om du vill ha hjälp av någon sort så kan ni kolla in mina underrubriker.

Glöm inte att det är DU som ska ha roligt och om du tränar tillsammans med någon MÅSTE båda tycka det är roligt annars kan ni lika bra träna på olika håll.