Som man brukar säga "allt under ett och samma tak"

Presenteras av Emma Löfving

Om ni har lite insperation om någonting titta hit och se vad jag kan  erbjuda er för recept

Kallbryggt kaffe med vanilj och lönnsirap

Tillagningstid:

2 x 5 minuter.

Tid i kylskåp:

8-12 timmar.

Koncentrat kallbryggt kaffe för 8 portioner:

- 25-27 msk grovmalet kaffe.

- Vatten, min 1 grad - max 40 grader.

Gör så här:

1. Sätt i metallfiltret i Cold Brew Karaff, fyll på med grovmalet kaffe till fyllningslinjen, ca 25-27 msk.

2. Häll långsamt vattnet i karaffen. Låt allt vatten rinna ner innan du häller på mer. På så sätt undviker du att kaffet rinner över. Fyll på vatten till gränsen (där metallfiltret möter plasttratten).

3. Låt stå i kylskåpet i 8-12 timmar.

4. Ta bort filtret och släng bort kaffesumpen.

5. Servera med valfri mejeriprodukt, vatten eller is.

Kallbryggt persikote

Tillagningstid:

5 minuter.

Tid i kylskåp:

8-12 timmar.

Ingredienser för 1 Cold Brew Karaff (6-8 glas)

- 3-4 msk svarta teblad.

- 425 g konserverade persikor, avrunna (spara lagen).

- 2 msk persikosaft.

- Vatten, min 1 grader - max 40 grader.

Gör så här:

1. Mosa de avrunna persikorna i Eazy Mått & Mix med Grönsaksstöt.

2. Tillsätt tebladen, persikosaften och rör om.

3. Sätt i metallfiltret i din Cold Brew Karaff och häll sedan tebladen i filtret.

4. Häll långsamt i vatten i karaffen. Låt allt vatten rinna ner innan du häller på mer. Detta gör att teblandningen inte rinner över. Fyll på vatten till gränsen (där metallfiltret möter plasttratten).

5. Låt stå i kylskåp i 8-12 timmar.

6. Ta bort filtret och släng bort tebladen och persikoblandningen.

7. Servera eventullet med is.

Spröda wraps med getost och rökt lax

Tillgning:

15 minuter.

Tid i mikrovågsugnen:

6-7 minuter på 900 watt.

Låg position

Ingredienser: (2 portioner)

- 1 rulle getost á 180g.

- 50g rökt lax eller mer.

- 8 basilikablad.

- 4 ark filodeg.

- 2-3 msk olivolja.

- 1 skiva bröd (till uppvärmning).

Gör så här:

1. Skär getosten i åtta lika stora skivor och skär laxen i tunna strimlor.

2. Klipp basilikabladen i småstrimlor med TupperChef Sax.

3. Fördela lax och basilika på getostskivorna.

4. Skär filodegsarken i halvor och pendla dem med olivoljan på båda sidorna med Pensel.

5. Lägg getostskivorna på filodegen och vik ihop till paket.

6. Placera brödskivan i MicroPro Grill, lägg på locket i låg position och tillaga i microvågsugnen i 2 1/2 minut, 900 watt, för att förvärma den.

7. Ta bort brödskivsn och lägg genast getosten i MicroPro Grill. Lägg på locket i låg position och tillaga i mikrovågsugnen i 5 minuter, 900 watt. Vänd getostpaketen, lägg åter på locket i låg position och tillaga i ytterligare 1-2 minuter, 900 watt.

8. Servera med en god, grön sallad.

Krispiga stänger

Ingredienser: (32 stänger)

- 3.5 msk vatten.

- 1 ägg.

- 2 msk vegetabilisk olja.

- 1 dl vetemjöl.

- 1/2 tsk bakpulver.

- 3 msk socker.

- En nypa salt.

Smakvarianter:

Tillsätt en av följande ingredienser under steg 2:

- 1 msk osötad kako.

- skal från 1/2 ekologisk apelsin eller citron som rivs.

- 1 tsk vaniljpulver.

- 1/2 tsk kanel.

- 2 tsk grönt te (matcha).

Gör så här:

1. Ta ut gallret från ugnen och värm till 180 grader utan varmluft.

2. Blanda alla ingredienser i Eazy Shaker 3.5 dl i given ordning och avsluta med smak du vill ha. Sätt på locket och skaka ordentligt i ca 30 sekunder.

3. Sätt Silikon Bakform Sticks på det kalla ungsgallret och fördjupningarna med smet upp till två tredjedelar.

4. Placera gallret på den längsta nivån i ugnen och grädda i ca 17-18 minuter.

5. Låt stängerna vila i 5 minuter innan du försiktigt tar ut dem ur formen.

6. Uppreppa steg 3-5 med den återsående smeten.

Kyckling med kokosmjölk

Förberedelse:

20 minuter.

Tid i mikrovågsugn:

10 minuter, 900 watt.

Vilotid:

5 minuter.

Ingredienser: (4 portioner)

- 1 rödlök.

- 2 vitlöksklyftor.

- 1 dl yoghurt naturell.

- 1 msk limesaft.

- rivet skal av 1 lime.

- 1 msk mald koriander.

- 1 msk mald gurkmeja.

- 1 msk mald spiskummin.

- 1 tsk röd chilipulver.

- 1 tsk salt.

Tillagning av kyckling

- 600 g kycklingbröstfilé.

- 3 dl grönsaksbuljong.

- 1 msk majsstärkelse, ex. Maízena upplöst i 1/4 dl vatten.

Vid servering:

- 1 dl kokosmjölk.

- 2 msk kokosflingor.

Gör så här:

1. Hacka och blanda alla ingredienserna till såsen i ExtraChef.

2. Skär kycklingbrösten i mindre, lika stora delar med U-series Kockkniv och placera dem i botten av MicroWave Fast Cooker.

3. Häll över såsen och blanda med Degskrapa. Låt kycklingen marinera i 10 minuter.

4. Tillsätt grönsaksbuljong och Maízenaredningen och blanda igen.

5. Tillaga maträtten i mikrovågsugnen i 10 minuter, 900 watt och låt maträtten vilai 5 minuter innan locket öppnas.

6. Rör i kokosmjölken och strö över kokosflingor före servering. Servera med nuddlar eller ris.

Squashspaghetti och snabb köttfärssås

Förberedelse:

20 minuter.

Tid i mikrovågsugnen:

3 min. +2 x 4,5 min. 600 watt.

Tid i mikrovågsugnen:

9-12 minuter, 900 watt.

Vilotid:

5 + 5 minuter.

Ingredienser: (2-3 portioner)

- 700 g squash.

- 4 dl vatten.

- 1 msk olivolja.

- Salt och peppar.

Snabb köttfärssås:

- 1 lök.

- 1 vitlöksklyfta.

- 2 msk olja.

- 3 msk koncentrerad tomatpuré.

- 1 oxbuljongtärning.

- 1 tsk torkade örter (timjan, oregano).

- 250 g nötfärs.

- 1 tsk socker.

- 1 burk/400 g krossande tomater.

- Salt och peppar.

Gör så här:

Squashspaghetti

1. Använd FusionMaster Spiralizer med Spaghettiinsatsen till att riva squash till spaghetti.

2. Häll 4 dl vatten i behållaren till Micro Uraban Large. Placera squaspaghettin i det höga durkslaget och sätt det ovanpå behållaren och tillaga i mikrovågsugnen i 9-12 minuter, 900 watt (9 minuter. för al dente, 12 minuter. för att få en mjukare squash).

3. Ta bort locket och ta av durkslaget från behållaren. Låt därefter rätten vila i 5 minuter.

4. Krydda med salt och peppar och häll över olivolja.

5. Servera squashspagettin tillsammans med t.ex. en köttfärssås och riven parmesanost.

Snabb köttfärssås:

1. Hacka den skalade löken och vitlöken i Herb Chopper.

2. Blanda lökblandningen med oljan i MicroCook Kanna 1 l, lägg på locket och tillaga i mikrovågsugnen i 3 minuter, 600 watt.

3. Lägg i resten av ingedienserna i kannan. Rör om ordentligt med Visp.

4. Lägg på locket igen och tillaga i mikrovågsugnen i 4 1/2 minuter, 600 watt, rör om ochh tillaga igen i 4 1/2 minuter.